Langere diensten in de gehandicaptenzorg [Webinar]

Het Potentieel Pakken in gesprek met zorgorganisatie Tragel

 

Op donderdag 4 juli organiseren we een webinar over het thema langere diensten in de gehandicaptenzorg door de combinatie van wonen & dagbesteding  

Ook in de gehandicaptenzorg zien we grote, groeiende personeelstekorten – oplopend tot 23.000 medewerkers in 2033. Tegelijkertijd zien we in deze sector dat bijna de helft van de medewerkers ervoor open staat om meer uren te werken, maar wel onder voorwaarden: behoud van een prettig rooster. Hier ligt een mooie kans voor het oprapen voor organisaties, maar de praktijk is vaak weerbarstig.  

In de gehandicaptenzorg worden cliënten die intern wonen in de ochtend geholpen met opstaan, aankleden en ontbijten. Veel cliënten gaan daarna naar dagbesteding. Door deze knip in wonen en dagbesteding werken medewerkers op de woongroep dus vaak een korte ochtend- of korte avonddienst. Dit maakt het voor medewerkers niet aantrekkelijk om meer uren te willen werken. 

Om het werken bij zorgorganisatie Tragel aantrekkelijk te maken en medewerkers te behouden zijn zij aan de slag gegaan met het bieden van langere diensten. Deze lange diensten hebben zij weten te realiseren door de diensten op de woning te combineren met werk op de dagbesteding. En met succes! 

Tijdens deze webinar spreken we HR adviseur Geert Sarneel over hoe zij dit hebben aangepakt bij Tragel en wat de ervaringen zijn. Er is zeker tijd om je eigen vragen te stellen! 

 

Wat? Webinar “Langere diensten in de gehandicaptenzorg”: Het Potentieel Pakken in gesprek met Tragel” 

 

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is (van zorgmedewerker tot HR tot management) 

 

Wanneer? Donderdag 4 juli 15.00-16.30u (via Teams) 

 

Interesse? Meld je vóór 1 juli aan voor de webinar via

!