Congres Waardigheid en Trots: verbeter financieel welzijn en verminder personeelstekorten

Op maandag 1 juli vindt het congres Waardigheid en Trots plaats over de toekomstbestendige verpleegzorg. Tijdens dit congres spreekt HPP tijdens een van de sessies waar jij je voor kan inschrijven. 

Contractuitbreiding: verbeter financieel welzijn en verminder personeelstekorten   

Door de combinatie van een klein contract en een relatief laag salaris zijn een groot aantal zorgmedewerkers financieel kwetsbaar. Dit kan leiden tot uitval en meer uitstroom, juist in een tijd waarin er al grote tekorten zijn.  

Opvallend is dat een groot deel van de zorgmedewerkers onvoldoende inzicht heeft in hun financiële situatie en twijfelt over de voordelen van meer uren werken. Het thema passende contractgrootte krijgt nog te weinig aandacht op de werkvloer. Slechts 1 op de 3 medewerkers heeft recent met hun leidinggevende over contractuitbreiding gesproken. Toch staat 40% van de zorgmedewerkers (onder voorwaarden) open voor meer uren werken. Voor werkgevers ligt een kans om niet alleen contractuitbreiding te stimuleren, maar ook het financieel bewustzijn en welzijn van hun medewerkers te verbeteren door adequate ondersteuning en informatievoorziening.   

Tijdens de interactieve sessie van 60 minuten verkennen we de kansen en bieden we praktische handvatten om deze binnen jouw organisatie toe te passen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van het programma Waardigheid en Trots. Lees meer: https://www.waardigheidentrots.nl/agenda/congres.

Selecteer in Ronde 3 de HPP sessie: 3.7 Financieel welzijn en bewustzijn voor zorgmedewerkers: praktische tips en mogelijkheden

 

Voor wie? Alle geïnteresseerde 

Waar? World Forum, Churchillplein 10, Den Haag

Wanneer? Maandag 1 juli

Hoe laat? 9.00 uur tot 16.45 uur (HPP sessie ronde 3: 15:00-16:00 uur)